Трудові колективи п`яти комунальних підприємств - кінотеатрів «Флоренція», «Жовтень», «Лейпциг», «Ленінград» і «Росія» - наполягають на тому, щоб Київська міська рада надала їм в оренду на 15 років цілісні майнові комплекси цих кінотеатрів.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН заявили директора названих кінотеатрів.

За словами директора кінотеатру «Росія» Максима КОЖЕНКА, Київрада постійно відкладає розгляд питання про передачу в оренду кінотеатрів. «По суті, відмови ми не дістали. Просто ніхто не розглядає наше прохання, просто не хочуть підняти питання на розгляд. Є закон про те, що ми маємо право взяти в оренду. Якщо ні, то нехай скажуть - чому», - сказав він.

Відео дня

Як зазначив директор кінотеатру «Флоренція» Геннадій ШЕВЧУК, трудові колективи почали відстоювати свої права в судах. «Ми зразу ж передали документи до судів, коли нам безпідставно відмовили, навіть не розглянувши на сесії нашу пропозицію, наш відкритий лист. Так він нікуди і не потрапив... Зараз чекаємо рішення до осені. Ми подали всі документи…», - сказав він.

Як повідомили учасники прес-конференцію, трудові колективи кінотеатрів просять Київраду надати кінотеатри їм в оренду строком на 15 років із максимальною орендною ставкою, тобто 6%. Ці гроші будуть направлені до бюджету міста.

«Сьогодні місто одержує тільки від тієї оренди, яку ми здаємо, скажімо, під бар, але не від основного виду діяльності. Тому, можливо, вони вважають, що суми незначні, але забувають, що є інші податки, які ми сплачуємо…», - зазначив директор кінотеатру «Флоренція» Г.ШЕВЧУК.

Трудові колективи вважають, що після передачі кінотеатрів їм в оренду, місто одержуватиме значні надходження до бюджету. Крім того, кінотеатри не матимуть заборгованостей, будуть відреставровані, а глядач зможе дивитися сучасне якісне кіно за прийнятними цінами.

Довідка УНІАН. На сьогодні Київ є одним із лідерів кінопрокату серед міст СНД і Східної Європи. Кількість глядачів кінотеатру «Флоренція» в першому півріччі 2006 року становила майже 241 тис. осіб, «Ленінград» - 96 тис., «Лейпциг» - майже 102,4 тис. осіб.