Голова Харківської обласної ради Василь САЛИГІН не виключає, що під час вересневої сесії депутати обласної ради повторно розглянуть питання про висловлення недовіри голові Харківської обласної державної адміністрації Арсену АВАКОВУ.

Як повідомляє сайт Партії регіонів, відповідаючи на питання журналістів, В.САЛИГІН зазначив, що «депутати обурені і абсолютно не розуміють, чому один суддя має право відмінити колегіальне рішення ста п`ятдесяти депутатів обласної ради. Вони обурені тим, як сьогодні використовуються суди. Все це може закінчитися тим, що на вересневу сесію депутатами буде винесене питання про повторне висловлення недовіру губернатору Арсену АВАКОВУ». (УНІАН: 3 червня депутати Харківської облради висловили недовіру голові Харківської ОДА А.АВАКОВУ. У відповідь на це А.АВАКОВ заявив, що не визнає результатів голосування за висловлену йому недовіру. За його словами, в ході таємного голосування були «вельми значні процедурні порушення», зокрема, самої процедури голосування. Він оскаржив це рішення в суді.)

За словами голови облради, ініціатива повторно включити це питання до порядку денного надійшла до нього «вже не від одного депутата».

Відео дня

В.САЛИГІН заявив, що «депутати незадоволені тим, як працює облдержадміністрація, вони йдуть до мене щодня по чотири, шість, вісім чоловік, питають: що коїться в регіоні? Школи не ремонтуються, ніхто не готується до посівної, до опалювального сезону і так далі. Депутати хочуть заслухати губернатора. Я не можу це ігнорувати, і буду вимушений включити це питання до порядку денного сесії».

Як повідомили УНІАН у Київському районному суді міста Харкова, розгляд справи за позовом А.АВАКОВА, який оскаржує рішення Харківської облради про недовіру, перенесено на 30 серпня. Суддя Костянтин САДОВСЬКИЙ повідомив, що розгляд справи перенесено у зв`язку з наданням сторонами додаткових доказів.