В Україні розпочалися державні випробування комплексного тренажера для бойової машини піхоти БМП-2. Тренажер розроблений Харківським  конструкторським бюро з машинобудування ім. Морозова і призначений для навчання екіпажів і підготовки фахівців з метою ефективної експлуатації сучасної військової техніки типу БМП та її озброєння.

Як повідомив кореспонденту УНІАН головний конструктор Казенного підприємства ХКБМ ім. Морозова Юрій БУСЯК, генеральним замовником тренажера виступає Міністерство оборони України. В разі успішного завершення випробувань і позитивної оцінки державною комісією, сказав він, тренажер може бути прийнятий на озброєння Збройних сил України.

За словами Ю.БУСЯКА, особливостями комплексного тренажера для БМП-2 є те, що він по головних компонентах уніфікований з раніше створеним конструкторами ХКБМ тренажером для основного бойового танка Т-64Б, а також його новітнього модернізованого варіанта БМ “Булат”, який вже стоять на озброєнні української армії і сьогодні закуповується Міністерством оборони України.

Відео дня

Головний конструктор відзначив, що тренажер, зокрема, дозволяє суттєво знизити рівень експлуатаційних витрат у ході освоєння військової техніки і навчання солдатів. Впровадження тренажера також сприятиме скороченню матеріальних витрат на закупівлю запчастини і ремонт армійських машин, зростанню терміну їх експлуатації.

Ю.БУСЯК також відмітив, що наявність бронетехніки типу БМП-2 і танків Т-64 в інших країнах підвищує інтерес до українських тренажерів і відкриває перспективу їх закупівлі  з боку іноземних замовників.