Наступного року у Харкові майже вдвічі можуть зрости тарифи на водовідведення.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської міськради, про це поінформував на брифінгу генеральний директор ДКП  «Харківкомуночиствод» Іван КОРІНЬКО.

За його словами, підприємство вже подало на розгляд міської влади свої пропозиції щодо перегляду тарифів на послуги водовідведення. В ситуації, що склалася, коли постійно дорожчає бензин, збільшується вартість електроенергії та запчастин, іншого виходу у комунальних служб просто не залишається, зазначив І.КОРІНЬКО.

Відео дня

За розрахунками фахівців «Харківкомуночистводу», існуючий тариф необхідно підвищити практично удвічі. Але, запевнив І.КОРІНЬКО, до кінця 2006 р. підвищення не відбудеться. Він повідомив, що за цей час підприємство має намір завершити всю підготовчу роботу стосовно зміни тарифної політики і роз`яснити населенню, які складові будуть присутні в новому тарифі.

І.КОРІНЬКО нагадав, що сьогодні всі пропозиції щодо змін тарифів на житлово-комунальні послуги знаходяться на розгляді міської влади, і додав, що в разі прийняття рішення не на користь зміни вартості послуг водовідведення, місту доведеться компенсувати витрати підприємства з бюджету. Тільки за електроенергію «Харківкомуночиствод» щомісячно платить 2 млн. грн. , не рахуючи інших витрат, наголосив І.КОРІНЬКО.