Харківська обласна організація Народного руху України вважає, що ця політична партія має перейти в опозицію до правлячої більшості Верховної ради та уряду України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це йдеться у заяві проводу ХОО НРУ з приводу останніх подій, що відбулися у Верховній раді України.

На думку авторів заяви, “процес формування парламентської коаліції та нового уряду показав, що “Наша Україна” в особі її політради повністю програла парламентську боротьбу за входження до правлячої коаліції на рівних правах”.  Лише завдяки зусиллям Президента України Віктора ЮЩЕНКА, йдеться в документі, “проведеному з його ініціативи круглого столу української політичної еліти та прийнятому там Універсалові національної єдності, “вдалося  імплементувати до Уряду деяких представників від “Нашої України”.

Відео дня

Провід ХОО НРУ заявляє, що Харківська обласна організація НРУ “підтримує дії Президента України, спрямовані на забезпечення в Україні політичної та соціальної стабільності, шлях до якої зараз проліг через формування нового уряду від так званої  антикризової коаліції згідно з останніми змінами до Конституції України, і вважає, що це є меншим злом порівняно з тим, що могло б чекати Україну після розпуску Верховної Ради та призначення дострокових виборів”.

Разом з тим, провід ХОО НРУ вважає, що “Народний рух України, як послідовна антикомуністична політична сила, не може входити до будь-якої широкої парламентської коаліції укупі з антидержавниками-комуністами та до сформованого на її основі уряду на чолі з одіозним опонентом “помаранчевих” В. ЯНУКОВИЧЕМ”.

У зв’язку з цим, йдеться в заяві, “провід ХОО НРУ підтримує дії тих парламентаріїв-рухівців, які не голосували за обрання В. ЯНУКОВИЧА прем’єр-міністром України та його уряду, а також не підписалися під документом про приєднання до т.з. антикризової коаліції”.

Автори заяви вважають, що “в цій політичній ситуації, що склалася, інтереси України та Народного Руху України збігаються і полягають якраз у тому, що НРУ має перейти у конструктивну опозицію до правлячої більшості Верховної ради та уряду, і, активізувавши свою діяльність насамперед в напрямку об’єднання усіх національно-демократичних політичних сил, має очолити боротьбу української національної демократії за її серйозну присутність у парламенті та органах виконавчої влади як самостійної політичної сили після наступних виборів”.