Податківці Харківської області припинили діяльність злочинного угруповання, яке діяло у банківсько-фінансовій сфері та спеціалізувалося на переведенні у тіньовий сектор економіки великих грошових сум.

Як повідомили УНІАН у Департаменті інформаційної політики та масово-роз’яснювальної роботи ДПА України, діяльність зазначеного „конвертаційного” центру організував 45-річний харків’янин. Для відмивання брудних коштів та подальшого переведення їх у готівку махінатор зареєстрував два всеукраїнських об’єднання інвалідів. Як з’ясувала перевірка податківців, ці підприємства не здійснювали статутних функцій, а слугували лише для використання у ланцюзі фінансових афер. Використовуючи їх реквізити та ще кількох фірм з ознаками фіктивності, створених ним же, тіньовик примудрився провести безтоварних операцій на суму майже 2 млн. грн. Під час обшуку в приміщеннях “конвертаційного” центру податківці вилучили бухгалтерські документи, печатки та чисті бланки зазначених підприємств, а також інші докази протиправної діяльності.

Загалом протягом поточного року податковою міліцією виявлено понад 200 фіктивних “конвертацій них” центрів та майже 3 тис. фірм з ознаками фіктивності, що входили до їх складу.

Відео дня

За матеріалами перевірок суб’єктів підприємницької діяльності, які користувалися послугами визначеної категорії підприємств, донараховано до сплати в бюджет 356 млн. грн., стягнуто майже 92 млн. грн. Порушено 1259 кримінальних справ.