Головний редактор дніпродзержинської газети “Дзержинець” Маргарита ЗАКОРА заявляє про тиск на неї з боку місцевого криміналітету.

Як передає кореспондент УНІАН, про це вона повідомила на прес-конференції в УНІАН.

Вона розповіла, що газета відновила свою діяльність у січні 2006 року і користується популярністю серед читачів завдяки “злободенним статтям, що викривають приховані злочини осіб, так чи інакше пов’язаних з минулою міською владою, захищають скривджених нею”.

Відео дня

За словами М.ЗАКОРИ, газета бореться з фактами незаконної приватизації комерційних об’єктів у місті, з “продажними” міськими суддями, чиновниками, представниками правоохоронних органів.

“Принципова, об’єктивна позиція “Дзержинця” дратує цих людей, змушує вдаватися до погроз та залякування її головного редактора. Вони прагнуть примусити газету мовчати”, – сказала М.ЗАКОРА.

За її словами, проти неї фактично розпочато кампанію тиску і терору: подано до судів 18 практично ідентичних позовів, розповсюджуються по місту низькопробні наклепницькі листівки, що компрометують її, вікна її квартири були піддані обстрілу.

М.ЗАКОРА заявляє, що місцеві правоохоронні органи і прокуратура у цій ситуації виявили свою безпорадність. Їй досі навіть не надано статус потерпілої від нападу.

“Держава має гарантувати безпеку життя журналістів під час виконання ними професійних обов’язків. Без цього становлення демократії в Україні неможливе”, – вважає журналіст.