Газета «Дзержинець», що видається у Дніпродзержинську, була відновлена у січні 2006 року. її гострі, злободенні статті, що викривали приховані злочини осіб, так чи інакше пов`язаних з минулою міською владою, захищали скривджених нею, знайшли відклик і підтримку у мешканців міста. Газета стала популярною.

Під час проведення виборів до органів місцевого самоврядування, навесні цього року, публікації в газеті не дозволили прийти до влади ставленикам екс-мера, скинутого у ході Помаранчевої революції.

Газета бореться з випадками незаконної приватизації комерційних об`єктів у місті, з продажними міськими суддями, чиновниками, представниками правоохоронних органів.

Відео дня

Принципова, об`єктивна позиція «Дзержинця» дратує цих людей, змушує вдаватися до погроз та залякування її головного редактора Маргарити Закори. Вони прагнуть заставити газету мовчати.

Проти М.Закори фактично розпочато кампанію тиску і терору: подано до судів 18 практично ідентичних позовів, розповсюджуються по місту компрометуючі її низькопробні наклепницькі листівки порнографічного характеру, вікна її квартири були піддані збройному обстрілу.

Місцеві правоохоронні органи МВС і прокуратура у цій ситуації виявили свою безпорадність. Журналістці досі навіть не надано статус потерпілої від нападу.

З таким положенням не можна миритися. Досить нам Александрова і Гонгадзе! Свободу слова не спинити. Держава має гарантувати безпеку життя журналістів під час виконання ними професійних обов`язків. Без цього становлення демократії в Україні неможливе!

Редакція газети «Дзержинець».