Голова Харківської обласної ради, представник Партії регіонів Василь САЛИГІН не виключає відставки голови Харківської обласної державної адміністрації Арсена АВАКОВА.

Як повідомляється на офіційному сайті Харківської облради, про це В.САЛИГІН сказав журналістам, коментуючи останні події в Україні.

В.САЛИГІН нагадав, що сесія Харківської облради визнала незадовільною роботу облдержадміністрації і висловила недовіру А.АВАКОВУ.

Відео дня

“Сьогодні це питання не вирішене, а знаходиться у підвішеному стані: Арсен Борисович АВАКОВ звернувся до суду, рішення сесії Харківської облради судом призупинено”, - сказав В.САЛИГІН.

За його словами, “облрада направляла в Секретаріат Президента всі документи, після чого отримали офіційну відповідь, підписану главою Секретаріату РИБАЧУКОМ, про те, що “це питання буде вирішене після завершення судових позовів”.

На запитання журналістів, як складатимуться відносини облради з облдержадміністрацією, В.САЛИГІН відповів: “Як працювали раніше, так і працюватимемо. Я не бачу проблем, які б заважали мені працювати з цією адміністрацією чи якоюсь іншою”.

Говорячи про те, як довго залишатиметься відкритим питання про відставку губернатора, В.САЛИГІН сказав, що “ніхто ж не буде зараз збирати сесію і ставити це питання по-новому та в зв’язку з останніми подіями переголосовувати, що недовіри не було”. В.САЛИГІН висловив сумнів, що “депутати підуть на це”, хоча зауважив, що він особисто “нічого не виключає”.

Відповідаючи на запитання, чи залишиться, на його думку, А.АВАКОВ губернатором, В.САЛИГІН сказав: “Гадаю, що ні. У нас є Конституція, згідно з якою Президент зобов’язаний його звільнити з цієї посади”. При цьому В.САЛИГІН зазначив, що після призначення прем’єр-міністром Віктора ЯНУКОВИЧА “хотілося б сподіватися, що вони (Президент Віктор ЮЩЕНКО та новий керівник уряду – УНІАН) прислухаються до думки обласної ради”.