За сім місяців цього року в Харківській області до загального фонду державного бюджету надійшло 2,128 млрд. грн. податків, що становить 111% від бюджетного розпису Міністерства фінансів.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, за інформацією Державної податкової адміністрації, за цим показником Харківщина посіла друге місце в Україні, поступившись лише Києву (10,3 млрд. грн.).

На думку голови облдержадміністрації Арсена АВАКОВА, таких результатів області вдалося досягти завдяки ефективній роботі структурних підрозділів податкової служби і партнерським відносинам з платниками податків. В результаті цього рівень добровільної сплати податків в області становить 97,4%, повідомляє прес-служба.

Відео дня

За офіційними даними, у січні-липні 2006 р. до зведеного бюджету Державна податкова адміністрація в Харківській області мобілізувала 3,42 млрд. грн. податків і зборів, що на 802,47 млн. грн. (або 30,6%) більше відповідного періоду минулого року. За сім місяців 2006 р. до місцевих бюджетів усіх рівнів надійшло 984,36 млн. грн., що на 104,5% забезпечило виконання показників, затверджених місцевими радами всіх рівнів.