Аграрії Харківської області намолотили 1 мільйон тонн ранніх зернових і зернобобових культур.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, на кінець минулого тижня зернові скошені на 477,9 тис. гектарів, що становить майже 63% від усієї площі збирання.

Середня врожайність по області становить 22,9 центнерів з гектара. Близькі до завершення збирання врожаю аграрії Чугуївського (скошено 87% до площі збирання), Первомайського (79%), Красноградського (77%), Печенізького (76%) і Балаклійського (75%) районів області.

Відео дня

Вітаючи хліборобів області з намолотом першого мільйона тонн зерна врожаю 2006 року, голова Харківської облдержадміністрації Арсен АВАКОВ зазначив, що Харківщина завжди почесно несла право називатися однією з найкращих сільськогосподарських областей України. За словами губернатора, “внесок Харківщини до загального державного короваю ще раз засвідчує, що сільське господарство впевнено входить у сучасну ринкову економіку і здатне вирішувати завдання з наповнення продовольчого ринку України якісною сільськогосподарською продукцією вітчизняного виробництва”.

Коментуючи ситуацію з цінами на зерно нового врожаю, заступник голови облдержадміністрації Віктор ЗВЄРЄВ, зокрема, зазначив, що “три чверті зерна нового врожаю - продовольче. Це значить, що аграрії матимуть нагоду продати продовольчу пшеницю за ціною 800-850 грн. за тонну”. На його думку, “ця ціна влаштує і аграріїв, і переробників, які виготовляють борошно й печуть хліб”. Причому за таких умов істотного подорожчання хліба не буде, вважає В.ЗВЄРЄВ.