Керівник Департаменту з правових та економічних питань Торгової групи ”Таргет” Владислав ПРОТАС (Харків) має намір звернутися до прокуратури Харківської області з вимогою притягнути міського голову Харкова Михайла ДОБКІНА до кримінальної відповідальності.

Як передає кореспондент УНІАН, про це В.ПРОТАС заявив на прес-конференції у Харкові.

”Таргет” вимагає притягнути мера до кримінальної відповідальності за ст. 382 ч.2 Кримінального кодексу України (умисне невиконання посадовою особою високого рангу постанов, ухвал та рішень суду, що вступили в законну силу, та перешкоджання їх виконанню). За словами В.ПРОТАСА, передбачене покарання за такі дії - позбавлення волі строком до 5 років з забороною займати відповідну посаду до трьох років.

Відео дня

В.ПРОТАС повідомив, що Комінтернівський районний суд Харкова визнав дії мера Харкова стосовно ТГ ”Таргет” незаконними. В постанові суду, винесеній 31 липня 2006 г., говориться: ”Суд постановив визнати протиправну бездіяльність суб`єкта владних повноважень Харківського міського голови ДОБКІНА М.М., внаслідок якої до відома депутатів Харківської міської ради 5-го скликання не доведена наявність заборон, винесених постановою про забезпечення позовів місцевого Комінтернівського районного суду Харкова від 30.05.2006 в цивільній справі №2-2573/2006”. Йдеться про те, що на сесії міськради мер не довів до відома депутатів зміст постанови суду, що забороняє виносити на розгляд сесії питання оренди фірмою ”Призм” (входить до складу ТГ ”Таргет”) земельної ділянки біля станції метро ”Наукова”. Позивачем у справі виступив один з інвесторів запроектованого об`єкту (планувалось побудувати торгово-розважальний центр і спортивно-оздоровчий комплекс).

Секретар Харківської міської ради Геннадій КЕРНЕС, коментуючи заяву представника ”Таргету”, повідомив, що на рішення Комінтернівського суду подано апеляцію.

Як повідомляв УНІАН, депутати Харківської міськради 31 травня на сесії прийняли рішення про скасування ухвалених міськрадою минулого скликання дозволів на будівництво низки об`єктів, зокрема, дозволу на будівництво деяких об`єктів ТГ ”Таргет”.