Голова Всеукраїнського об’єднання “Свобода” Олег ТЯГНИБОК вважає, що Президент України Віктор ЮЩЕНКО є загрозою національній безпеці України.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

На думку О.ТЯГНИБОКА, ситуація, що склалася на сьогодні в Україні, була передбачуваною, бо за часів свого президентства В.ЮЩЕНКО “дуже часто змінював свої рішення, причому на 180 градусів”. “Плодом президентства ЮЩЕНКА ми сьогодні маємо прем’єра ЯНУКОВИЧА. Я не хочу говорити про таке слово як зрада, це просто здача була тих інтересів людей, які стояли не тільки тут на Майдані, а й по всій Україні”, - сказав О.ТЯГНИБОК. Універсал національної єдності, за його словами, “просто фікція, яка не має жодної юридичної сили”.

Відео дня

“Як виявилося, Президент України є людиною для України небезпечною, оскільки він може кожні півгодини змінювати своє рішення. Мати такого керівника є, в принципі, загрозою національній безпеці України”, - сказав О.ТЯГНИБОК.

Голова ВО “Свобода” також розповів, що, як йому стало відомо, біографи Президента, шукаючи родинні зв’язки нинішнього Президента з великими українськими гетьманами, знайшли зв’язок родини ЮЩЕНКА з гетьманом Запорізької Січі Петром Калнишевським. “Але якщо ми згадаємо історію, саме Калнишевський здав Січ без бою. І чи не відбувається це зараз, і чи не є ЮЩЕНКО просто пішаком в такій доволі потужній і страшній для України грі Кремля. Я розчарований...”, - зазначив він.

На переконання О.ТЯГНИБОКА, незважаючи на те, будуть в Україні дострокові вибори чи ні, потрібно починати вести переговори про створення коаліції чи блоку “правого” спрямування.

“Як на мене, ідеально було б створення нового “правого” проекту, “правої” партії. Я не вірю в об’єднання... Має бути єдина “права” партія, яка вбере в себе всі патріотичні українські сили або кращих людей. Ця партія або це об’єднання має базуватися виключно на ідеологічних засадах, засадах захисту українців, і другий момент – це внутрішня люстрація (щодо перебіжчиків з однієї політичної сили до іншої – УНІАН)”, - сказав він.