З 1 по 3 серпня у Києві проходитиме Чемпіонат світу серед команд богатирів за звання “Найсильніша нація планети – 2006”.

Як передає кореспондент УНІАН, про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив президент Федерації найсильніших атлетів України і перетягування канату, заслужений тренер СРСР та України Володимир КІБА.

Він повідомив, що Міжнародна Федерація найсильніших атлетів надала права проводити чемпіонат саме у Києві за успішне проведення минулорічного Чемпіонату світу у Севастополі та його якісне висвітлення у ЗМІ.

Відео дня

В.КІБА також зауважив, що цього року в змаганнях беруть участь атлети з 8 країн - Великобританії, США, Росії, Польщі, Фінляндії, Литви, Ісландії та України. Максимальна кількість атлетів в команді – 5 богатирів.

Він поінформував, що 1 серпня о 12.00 відбудуться кваліфікаційні змагання на Софіївський площі”; 2 серпня о 12.00 – кваліфікаційні змагання в Гідропарку на “Острові “Венус”; 3 серпня о 12.00 – фінал за участі 4-х команд на майданчику біля арки Дружби народів. Приблизна тривалість змагань 3-4 години щодня. Головний рефері змагань – чотириразовий володар звання “Найсильніша людина світу” Магнус вер МАГНУССОН (Ісландія); суддя – інспектор від Міжнародної федерації найсильніших атлетів, президент Американської федерації найсильніших атлетів Діон ВЕССЕЛЗ; головний суддя змагань - суддя міжнародної категорії Віктор СТОРЧ (Україна).

В.КІБА зазначив, що за час проведення чемпіонатів двічі перемагали німці, двічі – українці і один раз - литовці.

Він повідомив, що на змагання запрошували губернатора Каліфорнії Арнольда ШВАРЦНЕГЕРА, але той не зміг приїхати через передвиборчу кампанію.

“А.ШВАРЦНЕГЕР сказав, що наступного року в будь-якому випадку – чи буде він губернатором Каліфорнії, чи ні - обов’язково приїде в Україну”, - сказав В.КІБА.

Він також розповів, що Чемпіонат світу серед команд богатирів підтримує Президент України Віктор ЮЩЕНКО, і очікується, що завтра перед початком змагань глава Секретаріату Президента Олег РИБАЧУК або його заступник Іван ВАСЮНИК зачитають офіційне привітання В.ЮЩЕНКА учасникам змагань.

У свою чергу, Найсильніша людина України та світу, капітан української команди Василь ВІРАСТЮК повідомив, що Україну на чемпіонаті представлятимуть Олександр ПЕКАНОВ, Михайло СТАРОВ, Віктор ЮРЧЕНКО і Кирило ЧУПРИНІН.

За його словами, оскільки в фінал змагань виходить 4 команди, до останнього туру важко буде спрогнозувати, хто переможе.

“Нам би дуже хотілось перемогти, але ми, особливо я, ніколи не загадуємо наперед. Ми налаштовуємося на серйозну боротьбу – будуть і сльози, і зірвані руки, і кров. Наскільки готова українська команда, я говорити не буду – це покаже змагання”, - сказав В.ВІРАСТЮК.

Він повідомив, що команда готувалась до змагань під час зборів на олімпійській базі в Конча-Заспі. За словами В.ВІРАСТЮКА, щодня проводились по два тренування, під час яких відпрацьовувались всі вправи, що будуть на чемпіонаті.