31 липня у приміщенні прес центру УНІАН Громадянська партія ПОРА провела екстрений брифінг “Політичний шантаж під час Круглого столу, скликаного Президентом України”, на якому була оприлюднена інформація про шантаж, який застосовує Партія Регіонів, Голова Верховної Ради Олександр Мороз та Президент Росії Володимир Путін.

Член Політради Андрій Юсов заявив, що за джерелами Громадянської партії ПОРА, ПР погрожує, що у випадку оприлюднення Указу про розпуск парламенту сім обласних рад разом з Антикризової коаліцією не визнають цього указу, провокуючи, тим самим, сепаратизм та загальну дестабілізацію в країні. Андрій Юсов підтвердив, що ПОРА готова оприлюднити джерела своєї інформації у випадку, якщо Партія Регіонів почне з’ясовувати з ПОРОЮ стосунки в юридичній площині. 

Андрій Юсов:

Відео дня

“У перемовинах з Президентом представники Партії Регіонів поводяться себе, як політичні терористи, а як відомо у цивілізованій країні з терористами перемовин не ведуть, тим більше не виконують їхніх вимог” 

Член Політради ПОРИ Євген Золотарьов заявив, що Громадянська партія ПОРА має докази того, що дії політичних шантажистів координуються Кремлем. Зокрема, за джерелами ПОРИ, на неформальному саміті Президент Росії Володимир Путін заявив: “Цілісність України напряму залежить від формату майбутньої урядової коаліції”. 

Євген Золотарьов:

“Ми маємо справу з Міжнародним консорціумом шантажистів у складі українських акціонерів – Партії Регіонів та Олександра Мороза, але контрольний пакет цього консорціуму належить Кремлю”

Голова Інформаційно-аналітичного департаменту ПОРИ Сергій Таран оприлюднив вимоги Громадянської партії ПОРА. Насамперед, ПОРА вимагає від Партії Регіонів негайно публічно відмовитися ставити під сумнів Конституцію та законні рішення Президента. Також ПОРА закликає Президента України вжити рішучих заходів по захисту Конституції та забезпечити притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які будуть ставити під сумнів територіальну цілісність України.

Третя вимога ПОРИ – заклик до ЦВК у разі публічних дій, спрямованих на невизнання Конституції України, не реєструвати ПР, як суб’єкт виборчого процесу на дострокових виборах до Верховної Ради.

Сергій Таран:

“Проблема політичного шантажу не існувала би в Україні, якби українські правоохоронні органи своєчасно реагували на інформацію про підкуп політиків та залякування політичних опонентів” 

Мар’яна Почтар

Прес-секретар ГП ПОРА

8 067 509 57 36

press@por.org.ua