Міська влада Харкова планує провести відкритий тендер на здійснення реконструкції Харківського аеропорту під час міжнародного бізнес-форуму, що пройде в Харкові у другій половині листопаду. Про це повідомив журналістам 28 липня заступник голови постійної комісії з міжнародного співробітництва та інвестицій Харківської міськради Костянтин Токарєв.

До кінця вересня відповідні управління міськвиконкому вже сформують умови тендеру для компаній, які вже сьогодні мають бажання працювати у сфері обслуговування Харківського аеропорту (на даному етапі їх налічується більше п`яти). Зараз розробляється нова концепція із залучення інвестицій для реконструкції аеропорту Харкова. Для того, щоб надати інвесторам необхідні гарантії, міська влада планує залучити міжнародні компанії, що займаються аудитом та консалтингом, висновки яких матимуть вагоме значення для потенційного інвестора.

За словами голови комісії Сергія Сьомочкіна, кошти в 50 и 100 млн.грн., які раніше пропонували інвестори реконструкції аэропорту, недостатні.

Відео дня

На його думку, існуюча концепція реконструкції та розвитку Харківського аеропорту потребує серйозної доробки, оскільки, якщо її спробувати втілити в життя, авіарейси доведеться переносити на територію Чугуївського аеродрому (передмістя Харкова). "Значно цікавіше зв`язати аеропорт, що знаходиться в місті Харкові, і аеродром в місті Чугуєві", – відмітив депутат. У зв`язку з розформуванням Чугуївського училища льотчиків, аеродром училища та його спеціалістів пропонується задіяти у створенні другої, міжнародної, льотної смуги. Планується використати досвід інших країн, де аеропорт для внутрішніх рейсів знаходиться в межі міста, а для міжнародних – в 20-кілометровій зоні від нього. Це допоможе також у розвитку  Роганського жилмасиву Харкова, зробивши його привабливішим для будівництва (цей масив сполучається з Чугуєвом автодорогою Харків-Ростов).