Депутати Харківської міськради на сесії 26 липня відмінили та призупинили майже 30 рішень ради минулого скликання про виділення землі під забудову. Як передає кореспондент УНІАН, 

серед заборонених об`єктів будівництва  - культурно-оздоровчі, розважальні та торговельні центри, магазини, автостоянки, житлові будинки. Фракція блоку Юлії Тимошенко не голосувала за це рішення, бо, за словами голови фракції Сергія Сьомочкіна, депутатам не надали необхідних для прийняття рішення документів, і, відмовившись голосувати, фракція показала секретарю ради, що документи повинні готуватися належним чином.

Серед найгучніших заборон щодо будівництва - заборона ТОВ "Таміра" будувати черговий супермаркет мережі "Таргет". На одній з попередніх сесій ради цій же компанії заборонили будувати супермаркет в іншому районі міста. Керівництво "Таргету" продовжує відстоювати свою правоту в судах, бо на розробку проектів витрачені значні кошти.

Відео дня

Під час сесії один з депутатів ради від фракції "Нашої України" Ігор Вировець заявив, що має передане представником "Таргету" рішення Київського господарчого суду, яким міськраді забороняється розглядати питання відміни будівництва супермаркету. Однак представники юридичного департаменту міськради запевнили депутатів, що рада має всі підстави виносити питання на голосування. 

Під час сесії під стінами мерії проходив пікет за участю близько 1 тис. чол. Вони вимагали зупинити масовий знос кіосків та очистити місто від сміття. Вимоги пікетуючих, серед яких міський комітет профсоюзу підприємців та громадська організація "Городской дозор" представники міськради відмовилися прийняти.  Пікетуючі привезли з собою пакети сміття і намагалися залишити їх біля стін мерії.  У відповідь міський голова Михайло Добкін заявив, що цей вчинок - "свинство", а ті, хто приніс сміття схожі на "цих самих тварин". Мер також висловив свою впевненість у тому, що ті, хто зібралися під стінами мерії, отримали за це винагороду від 30 до 500 грн., а секретар міськради Геннадій Кернес заявив, що ці гроші пікетуючим платила саме компанія "Таргет". За його словами, про те, що міськрада діє законно, свідчить відсутність позовів до міськради від підприємців, чиї кіоски знесено або чиє будівництво припинено.

Зі 100 депутатів Харківської міськради 54 належать до фракції Партії регіонів, 14 - до фракції БЮТ, 6 - до фракції Народного Союзу "наша Україна", 5 - КПУ, 5 - блоку Наталії Вітренок, 5 - партії Віче, 8 - блоку Володимира Шумілкіна "За Харків" (колишнього мера Харкова).