Депутати Харківської облради на сесії 25 липня визнали своє попереднє рішення від 3 червня "Про забезпечення позаблокового нейтрального статусу України і конституційних засад суверенітету та  незалежності України на території Харківської області" недійсним.

Про це повідомив на сесії заступник голови облради Сергій Чернов. За його словами, червневе рішення облради було зумовлене подіями в Криму і  допущеними при цьому порушеннями законодавства. Беручи до уваги те, що вдалося не допустити перебазування військової техніки за межі Феодосійського морського порту, те, що у 2006 р. в Україні не передбачені навчання за участю військового контингенту НАТО, а також поновлення роботи Верховної Ради, в компетенції якої питання щодо надання дозволу на проведення навчань за участю військових підрозділів інших держав, облрада і вирішила вважати головну мету рішення від 3 червня вважати досягнутою.

Голова облдержадміністрації Арсен Аваков запропонував рішення від 3 червня відмінити як незаконне. Але його пропозицію депутати не підтримали. У кінці червня прокуратура Харківської області направила   до місцевого суду Київського району Харкова позов щодо визнання рішення облради від 3 червня недійсним. Присутній на сесії прокурор Харківської області Василь Синчук сказав, що підтримує пропозицію А.Авакова і буде опротестовувати і сьогоднішнє рішення сесії в суді.

Відео дня