25 липня о 15-00 в інформаційному агентстві «УНІАН» відбудеться прес-конференція на тему: «Національна програма прозорих кроків подолання корупції», розроблена громадськими організаціями України. Організатори: Асоціація платників податків Європи, Міжнародний комітет по захисту прав платників податків у країнах Центральної та Східної Європи та Центральної Азії.

 У прес-конференції беруть участь експерти з України, Естонії, Латвії, Угорщини, Казахстану.

 Міжнародний комітет по захисту прав платників податків у країнах Центральної та Східної Європи та Центральної Азії виступив з ініціативою запровадження послідовної системи подолання корупції шляхом втілення прозорих механізмів суспільних відносин. Адже практика боротьби, пошуків винуватих, гучних справ сама по собі не може призвести до позитивних зрушень. Відчутних результатів у подоланні корупції можна досягти лише шляхом запровадження практики малих цілей, співпраці з політичними партіями та громадськими організаціями.

Відео дня

 Програма прозорих кроків використовувалася громадськими організаціями Естонії для подолання корупції. На думку організаторів заходу, Україні потрібно взяти на озброєння європейський досвід, коли малими кроками, проектами, без гучних заяв та участі посадових осіб, можна досягти значних результатів у подоланні корупції.

 Ми хочемо розробити концепцію, яка наповнить Програму прозорих кроків реальним змістом, долучитися до якої зможе кожна громадська організація і будь-який громадянин.

 Зазначена програма передбачає запровадження механізмів прозорості в усіх сферах життя для запобігання корупції, яке значною мірою залежить від рівня обізнаності громадян.

 Для відповідної координації зусиль на базі інтернет-сторінки Міжнародного комітету по захисту прав платників податків Центральної та Східної Європи та Центральної Азії taxpayers.net.ua буде створено електронний бюлетень, який буде формуватися інтерактивно всіма користувачами на зразок форуму. Відмінність буде полягати в тому, що формат спілкування даватиме змогу розміщувати не лише коментарі та обговорювати проблемні питання за темами, а й друкувати статті, фотоматеріали, проекти.

 Передбачається, що даний проект матиме довгострокову спрямованість, і дозволить долучити до здійснення Програми прозорих кроків якомога більше учасників.

 Офіційним інформаційним партнером проекту є інтернет-видання «Медіа+» (media-ua.org), започатковане Комітетом по захисту прав платників податків у країнах Центральної та Східної Європи та Центральної Азії. «Медіа+» висвітлюватиме реалізацію Програми прозорих кроків в контексті подолання корупції в Україн та запрошує до співпраці журналістів, представників громадських організацій та усіх небайдужих до цієї проблеми громадян.

Телефон.: 8-050-300-95-60, helen-2006@bk.ru