Виборча кампанія, у разі проведення дострокових парламентських вибрів, може коштувати понад 1 млрд. доларів США.

Як передає кореспондент УНІАН, таку думку висловив керівник однієї з програм проекту “Громадський моніторинг фінансування парламентських виборів 2006 року” Ігор МАРКОВ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

“Зараз складно знайти підстави для дострокових виборів, але у разі їх проведення відбудеться більша поляризація політичних сил, а фінансовий чинник буде більш потужний”, - сказав І.МАРКОВ.

Відео дня

За його словами, індустрія кампанії весняних виборів 2006 року фактично не переривалася і здійснюється зараз на основі попереднього шаблону з відповідно закладеними ресурсами. “Про це свідчать акції, що зараз відбуваються на підтримку чи проти антикризової коаліції. Наметові містечка є частиною нової виборчої кампанії”, - вважає експерт.

І.МАРКОВ також висловив думку, що у разі проведення дострокових виборів можуть бути проблеми з дотриманням чесності та прозорості виборчої кампанії, а також підрахунку голосів з огляду на слабкість виконавчої влади та зростання недовіри до правових механізмів серед учасників виборчого процесу та в суспільстві.