Міністр промислової політики України Володимир ШАНДРА переконаний, що ВАТ “Мегабанк” не мало підстав оспорювати в суді передачу держпакета акцій ВАТ «Турбоатом» в управління Мінпромполітики.

Таку думку він висловив у інтерв`ю кореспонденту УНІАН, коментуючи можливість досудового врегулювання спору між ВАТ “Мегабанк” і Мінпромполітики. (ВАТ «Мегабанк» (м. Харків) є міноритарним акціонером ВАТ «Турбоатом» (більше 1% акцій) – УНІАН).

Він вважає, що у разі розгляду позову “Мегабанку” в суді, очолюване ним міністерство, безумовно, виграє цю справу.

Відео дня

В.ШАНДРА нагадав, що суть позову ВАТ “Мегабанк” до Міністерства промислової політики полягає у відміні третього пункту розпорядження Кабінету міністрів про передачу держпакета акцій ВАТ «Турбоатом» з управління Фонду держмайна в управління Мінпромполітики.

“Мегабанк” не має до цього питання ні якого відношення – уряд вирішив передати пакет акцій з одного держзакладу до іншого, і це його повне право”, - зазначив В.ШАНДРА, додавши, що це “не компетенція “Мегабанку”, там не обмежуються його права”.

Як повідомили УНІАН у прес-службі ВАТ «Мегабанк», засідання Господарського суду Києва за позовом банку до Мінпромполітики призначено на 18 липня ц.р., в забезпечення позову дія розпорядження уряду припинена.

Як повідомляв УНІАН, 20 червня за пропозицією представника Фонду держмайна Андрія ГАМАНА позачергові збори акціонерів ВАТ «Турбоатом» припинили свою роботу до виконання розпорядження уряду про передачу держпакета акцій товариства в управління Мінпромполітики. При цьому представник ФДМУ відзначив, що Фонд виконує вимогу прем`єр-міністра Юрія ЄХАНУРОВА, викладене в дорученні на ім`я голови ФДМУ Валентини СЕМЕНЮК від 20 червня.

Довідка УНІАН. 31 травня Кабінет Міністрів України ухвалив рішення створити державну енергомашинобудівну корпорацію «Укренергомаш», включивши до її складу державні підприємства - завод «Електротяжмаш» (м. Харків), ВАТ «Турбоатом» (м. Харків), «Харківський електромеханічний завод» і «Харківський державний приладобудівний завод імені Т.Г. Шевченка».

ВАТ «Турбоатом» створене в 1934 році і є одним з найбільших у світі виробників енергетичного устаткування. Підприємство спеціалізується на виробництві турбін для теплових і атомних електростанцій, гідравлічних турбін для гідроелектростанцій і гідроакумуляторних електростанцій, газових турбін для теплових електростанцій, парогазового устаткування та іншого енергетичного устаткування.

До структури ВАТ «Турбоатом» входять два спеціальних конструкторських бюро, технологічні підрозділи, науково-дослідні лабораторії, заготівельна база, механообробне виробництво, випробування енергетичного устаткування.

75,22% акцій ВАТ «Турбоатом» належить Фонду держмайна України, 14,55% - Energy Standard Group SA (Швейцарія). ВАТ «Мегабанк» є міноритарним акціонером товариства, що володіє більш як 1% акцій.