Фонд сім`ї Кайзер і міжнародна добродійна організація «Трансатлантичні партнери проти СНІДу» спільно з інформаційним агентством УНІАН приступили до реалізації інформаційного проекту, в рамках якого передбачається підготовка щомісячного інформаційного бюлетеня «УНІАН-СтопСНІД».

Презентація першого випуску бюлетеня «УНІАН-СтопСНІД» відбулася сьогодні в агентстві УНІАН.

«Реалізація проекту розрахована до кінця 2006 року. В його рамках планується підготувати шість інформаційних випусків, які дозволять об`єктивніше представити ситуацію з епідемією ВІЛ/СНІД в Україні», - сказала директор програм організації «Трансатлантичні партнери проти СНІДу Тетяна БІЛИК.

Відео дня

У свою чергу керівник програм тренінгів для журналістів Тетяна ПЕТРУЩАК зазначила, що випуск розповсюджуватиметься на безкоштовній основі серед передплатників агентства УНІАН, громадських організацій, ЗМІ та бізнес-структур. «Страшна не стільки сама епідемія СНІДу, скільки байдужість до цієї проблеми в суспільстві. У випуску будуть представлені новини державного й приватного медичного сектора, інформація про нові фармацевтичні розробки в галузі лікування СНІДу, а також нормативні акти – укази Президента, постанови уряду, закони Верховної Ради, які стосуються регулювання цієї сфери», - повідомила вона.

«Кілька років тому агентство УНІАН брало участь у реалізації подібного проекту спільно з Британською радою в рамках фінансової підтримки Єврокомісії. В 2002 році УНІАН підготував і розповсюдив 29 випусків вісника», - повідомила керівник відділу по зв`язках із громадськістю та організації прес-конференцій УНІАН Олена МАРТИНЕНКО.

Вона припустила, що новий продукт стане незамінним помічником для журналістів, запропонувавши об`єктивно й етично представлену інформацію в галузі боротьби із ВІЛ/СНІД. «Сподіваємося, що це дозволить кількісно й якісно підвищити рівень висвітлення тематики ВІЛ/СНІД на сторінках і в ефірі українських ЗМІ», - зазначила О.МАРТИНЕНКО.

З першим випуском інформаційного бюлетеня «УНІАН-СтопСНІД» можна ознайомитися на сайті агентства УНІАН www.unian.net