Голова Харківської обласної ради Василь САЛИГІН виступає за те, щоб Харків став центром російсько-українських відносин.

Як передає кореспондент УНІАН, за повідомленням офіційного інтернет-сайту Харківської облради, своє бачення ролі Харкова у відносинах двох сусідніх країн В.САЛИГІН висловив на круглому столі “Росіяни України. Майбутнє, яке визначається сьогодні”.

У роботі форуму, який нещодавно відбувся у Москві і був організований інститутом країн СНД, взяли участь політологи та науковці з Росії та України, директор інституту країн СНД, депутат Держдуми РФ Костянтин ЗАТУЛІН. Учасники круглого столу обговорили питання, що торкаються росіян, які проживають на території України, а також проблему російської мови та стосунків між Україною та Росією.

Відео дня

Інтернет-сайт повідомляє, що у своєму виступі В.САЛИГІН нагадав про те, яку роль відігравала Харківська область в економічному та культурному житті Радянського Союзу. За його словами, поява кордону між Росією та Україною викликала шок у більшості мешканців Харківщини, які мають численні родині зв’язки з Бєлгородською областю та Росією взагалі. Враховуючи ситуацію, що склалася, була створена Рада керівників прикордонних областей Росії та України, а також російсько-український університетський консорціум, який, на думку В.САЛИГІНА, можна розглядати, як нову платформу для діалогу російської та української культур.

В.САЛИГІН запевнив учасників круглого столу, що Харківська обласна рада буде робити все від неї залежне, щоб зробити Харківщину центром російсько-український відносин в економічному, політичному і, в першу чергу, культурному плані, передає інтернет-сайт обласної ради.