Прокуратурою області порушено кримінальну справу стосовно двох харківських підприємців у зв’язку з несплатою ними понад 700 тис. грн. податків.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник відділу прокуратури Валерій ЛЯЛЮК, у ході перевірки додержання законодавства щодо порядку ввезення, використання та відчуження інвестицій встановлено суттєві порушення в діях цих  посадових осіб – батька та сина, які  очолювали обидва ТОВ, одне з яких було засновником іншого.

Завдяки ретельно продуманим схемам підприємці здійснювали незаконне відчуження інвестиційного майна, ухилялися від сплати податків та обов’язкових платежів до бюджету, легалізували кошти, сплачені ще одним засновником ТОВ за ввезення інвестиційного майна на територію України. Порушуючи вимоги Закону України „Про спеціальний режим інвестиційної діяльності на території м. Харкова”, підприємці провадили нецільове  використання інвестиційного майна. Тим самим вони не забезпечили сплату до бюджету податку на додану вартість на суму понад 500 тис. грн. та ввізного мита на суму майже 228 тис. грн.

Відео дня

Кримінальну справу порушено за ознаками злочинів, передбачених ч.2 ст.364 та ч.2 ст.366 Кримінального кодексу України, повідомив В.ЛЯЛЮК.