Громадянська партія Пора оголосила про початок акції громадської непокори до призначення іншого спікера Верховної Ради та формування нової коаліції.

Про це на прес-конференції в УНІАН повідомив член політради Пори Владислав КАСЬКІВ.

Він заявив, що Пора оцінює останні політичні події в країні з формування нової коаліції, як пряму та надзвичайну загрозу існуванню Української держави, суверенітету та державній цілісності країни.

Відео дня

“Ми вважаємо формування нової коаліції реваншу зрадою, оскільки Олександр МОРОЗ вульгарно обдурив своїх виборців”, - підкреслив В.КАСЬКІВ.

За його словами, Пора бере на себе сьогодні відповідальність зупинити “антинародну діяльність депутатів ВР України, що зрадили своїх виборців і підривають національні інтереси України”.

В.КАСЬКІВ поінформував, що акція непокори буде мати неперервний характер. План дій передбачає, перш за все, пікетування ВР “аж до відновлення народовладдя в Україні”.

В офіційній заяві Пори зазначається, що це скликання ВР не має права приймати жодних рішень до тих пір, поки: не буде обраний Конституційний суд України; поки її головою залишається О.МОРОЗ і поки існує “злочинна змова між комуністами, зрадниками і сепаратистами, спрямована на розкол України та зміну її європейського вибору”.

У випадку невиконання зазначених вимог Пора заявляє про необхідність розпуску цього парламенту та проведення дострокових виборів.

Член політради ГП Пора Євген ЗОЛОТАРЬОВ підкреслив, що акція розпочнеться завтра рано вранці, час буде додатково повідомлено через ЗМІ. На вулиці міста планується вивести від 2 до 3 тис активістів Пори.

“Ми будемо здійснювати цілу систему заходів, спрямованих в першу чергу звичайно на ВР. Наші дії будуть чіткі організовані, носитимуть ненасильницький та законний характер. Тому всяку відповідальність за можливі провокації ми покладаємо на наших політичних опонентів”, - зазначив Є.ЗОЛОТАРЬОВ.

За його інформацією, якщо вище перелічені вимоги Пори не будуть виконані, планується, що фракції цієї політичної сили в місцевих радах будуть ініціювати звернення цих рад до Президента з вимогою розпуску нинішнього складу парламенту.

На прес-конференції В.КАСЬКІВ закликав політичні сили, які включили до своїх списків “зрадників”, ліквідувати свої списки та припинити повноваження своїх фракцій у ВР.

Окремо він підкреслив, що Пора вважає, що відповідальність за виникнення ситуації мають нести помаранчеві політичні сили, “які борючись за посади між собою не змогли виконати своєї історичної місії – об’єднати націю та здійснити швидкі, радикальні реформи в Україні”.

На його думку, дострокові парламентські вибори є способом вирішення нинішньої проблеми, але він є не найкращим і небажаним сьогодні для України.

“Перш за все, це погіршення політичної стабільності в Україні, по-друге, дострокові парламентські вибори можуть призвести до двопартійної системи, а по суті не до двопартійної системи, а до легалізації і узаконення регіонального розколу України. Це є ті ризики небезпеки, які не обов’язково мусять збутися, але які існують у зв’язку з перевиборами”, - зазначив В.КАСЬКІВ. За його словами, Пора готова до нових виборів.