Прокурор Харківської області порушив кримінальну справу стосовно одного із селищних голів Дергачівського району, який шляхом вимагання отримав від громадянки хабар у сумі 1,5 тис. дол.

Як повідомила кореспонденту УНІАН заступник начальника відділу прокуратури області Наталія СОЛОМКО, хабар було взято за виділення жінці земельної ділянки під забудову приватного будинку.

В цілому, за даними  Н.СОЛОМКО, слідчими органами прокуратури Харківської області у першому півріччі цього року розслідувано і передано до суду 26 кримінальних справ про злочини з ознаками корупційних діянь. Це більше, зазначила вона, порівняно з відповідним періодом минулого року.

Відео дня

Загалом за вчинення корупційних злочинів до кримінальної відповідальності притягнуто 26 службових осіб. Серед них 9 - працівники органів внутрішніх справ, 2 - податкової служби, 4 - митної, 2 - підрозділів МНС. Із загальної кількості скерованих до суду справ цієї категорії 19 – про хабарництво, 7 – про інші корисливі злочини.

Зокрема, повідомила Н.СОЛОМКО, у травні прокуратурою Орджонікідзевського району м. Харкова розслідувано та скеровано до суду кримінальну справу стосовно працівника державної податкової інспекції одного з районів області, який отримав від власника кафе хабар у розмірі тисячу гривень за вирішення питання про непритягнення його до відповідальності за порушення чинного законодавства.