Апеляційний суд Харківської області визнав винним у скоєнні грабежів, зґвалтуванні та умисному вбивстві двох жінок 24-го харків’янина і засудив його до довічного позбавлення волі.

Як повідомив кореспонденту УНІАН державний обвинувач від прокуратури Харківської області Іван МІХНО, перший злочин був скоєний в останній день зими минулого року. Цей ніде непрацюючий чоловік у п’яному стані, пізно вночі повертаючись додому зі своєю новою 19-річною подругою, побив її і з надзвичайно жорстоким і неприродним способом задовольнив свою статеву пристрасть. Щоб приховати злочин, він задушив потерпілу, а тіло кинув у канаву з водою. Майже рік злочинець переховувався від правоохоронних органів, не з’являючись додому.

У січні цього року він з приятелем, після пиятики, побив і пограбував незнайомця.

Відео дня

За кілька днів після цього, злочинець у безлюдному місці напав на незнайому 19-річну студентку, відібрав у неї телефон, коштовні прикраси, а потім зґвалтував і задушив, залишивши тіло на снігу. За словами І.МІХНА, працівникам прокуратури та міліції Фрунзенського району знадобилося менше двох днів, щоб встановити та затримати злочинця.

Апеляційний суд погодився з пропозицією державного обвинувача стосовно міри його покарання. Засуджено також і його приятеля, з яким було скоєно грабіж, повідомив І.МІХНО.