У Києві в інформаційному агенстві УНІАН сьогодні відбулася презентація видання “Верховна Рада України V скликання в обличчях” з фотографіями усіх народних депутатів нового скликання та довідковою інформацією про них.

Видання є спільною роботою громадських організацій “Бюро перспективних досліджень і ініціатив”, “Лабораторії соціального аналізу Ф4” і Комітету виборців України.

Як повідомила голова ГО “Бюро перспективних досліджень і ініціатив” Юлія СИНЯВСЬКА, у книзі 68 сторінок з фотографіями 449 депутатів. Видана вона накладом у 2 тисячі екземплярів. Розповсюджуватись видання буде серед журналістів, експертів та працівників апарату Верховної Ради України. Також її можна буде придбати у видавців.

Відео дня

За словами Ю.СИНЯВСЬКОЇ, можливо, у вересні буде поповнення складу ВР, але воно буде незначним, отже цією книгою можна буде користуватися усі наступні 5 років. Водночас, є плани на початку третьої сесії ВР для зручності видати ще одну книгу з фотографіями – другу частину довідника, у якій будуть представлені народні депутати по фракціях та комітетах, можливо, і по комісіях, якщо вони будуть сформовані, зазначила вона. Звичайно, сказала Ю.СИНЯВСЬКА, у довідник уже буде включено прізвища нових депутатів, якщо вони з’являться.

На переконання організаторів виходу книги, вона допоможе виборцям і журналістам швидше познайомитися з новообраними депутатами та сприятиме відкритості влади.