Близько 500 осіб зранку розпочали пікетування Харківської міської ради з вимогами припинити знесення кіосків, лотків та павільйонів у Харкові.

Як передає кореспондент УНІАН, пікетники вважають дії влади незаконними і вимагають припинити процес демонтажу так званих малих архітектурних форм. Вони хочуть зустрітися з керівниками міста, зокрема, міським головою Михайлом ДОБКІНИМ, щоб перевести процес наведення порядку у законне, конструктивне річище.

“Всякі дії влади мають бути законними, але те, як це робиться сьогодні, викликає лише здивування і спротив підприємців”, - сказав виконавчий секретар міського комітету Профспілки підприємців Сергій ФАТЄЄВ, коментуючи події. Він зазначив, що підприємці “налаштовані рішуче”, оскільки йдеться про законність їхнього бізнесу і порядок, за що більшість із них, за його словами, власне, й сама виступає.

Відео дня

 У пікетуванні також беруть участь представники деяких обласних парторганізацій, зокрема, Соціалістичної партії України та партії  “Реформи і порядок”.

С.ФАТЄЄВ повідомив, що його дуже стурбувало повідомлення, що в ці хвилини на Холодній горі групи від міськвиконкому намагаються продовжити демонтаж кіосків, чого їм підприємці не дозволили робити у п’ятницю, 30 червня.