Профспілка підприємців звернулася до Харківського міського голови Михайла ДОБКІНА з категоричною вимогою припинити знесення кіосків у місті.

Автори звернення повідомляють, що 31 травня 2006 р. за рішенням 2-ї сесії Харківської міської ради V скликання була створена комісія “Про законність розміщення малих архітектурних форм на території м. Харкова”, за протокольними дорученням якої було видане розпорядження про знесення кіосків по визначених вулицях міста.

“Дії міської влади ми вважаємо неправомірними і такими, що йдуть урозріз із чинним законодавством України та порушують конституційні права підприємців – громадян України”, - говориться у зверненні, текст якого передано агентству УНІАН.

Відео дня

 

Автори звернення стверджують, що “відбувається знесення кіосків з використанням адміністративного ресурсу, без рішення суду. Це порушує основоположні принципи Конституції України про право власності і право на підприємницьку діяльність”.

Профспілка ставить вимоги “припинити знесення кіосків і надати весь пакет документів, на підставі яких відбувається знесення МАФів”. Водночас у зверненні до мера Харкова ставиться вимога відмінити чинний “Порядок розміщення МАФів для здійснення підприємницької діяльності у м. Харкові”, який було прийнято на сесії Харківської міськради 24 вересня 2003 р. №201/03.

Профспілка пропонує владі створити робочу групу з розробки принципово нового порядку розміщення МАФів для здійснення підприємницької діяльності в м. Харкові, який би “був спрямований на спрощення відведення земельних ділянок під малі архітектурні форми”.

Звернення підписав голова міського комітету Профспілки підприємців Олександр ШАРМАР та керівник ініціативної групи харківських підприємців Володимир МІРОШНИК.

Як повідомляв УНІАН, у п’ятницю, 30 червня в районі Холодної гори підприємці активно протидіяли бригадам, які мали намір розпочати демонтаж кіосків. У зв’язку з цим О.ШАРМАР зробив заяву про незаконність дій влади і від імені профспілки попередив владу про можливі активні акції протесту підприємців.