Американська благодійна організація “Український дар життя” та її партнери за 10 років діяльності в Україні надала близько 15 млн. дол. на лікування вад серця у дітей.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила на прес-конференції в УНІАН директор програми “Дитяча операційна кардіотурбота” Стефанія АНДРЕ.

“Український дар життя” - волонтерська організація, заснована в 1996 році. і вже десять років займається благодійною діяльністю, зазначила представник організації Катерина КУЗЬМА. Свою мету організація вбачає у створенні високопрофесійної та самодостатньої педіатричної кардіології в Україні, а також порятунок дітей, які потребують термінової операції на серці.

Відео дня

З 1998 року “Український дар життя” забезпечує постачання в Україну інформаційних технологій, медичного обладнання, медикаментів на суму близько 500 тис. дол. щорічно.

З червня 1997 року ”Український дар життя” посприяв проведенню 106 операцій, забезпечуючи транспортування дітей до США. 96% з них живі, і загрози їхньому життю немає.

З січня 2000 року ця благодійна організація також знайшла спонсорів для проведення операцій у Львівському хірургічному центрі для 196 дітей, а також забезпечила лікування у трьох випадках ускладнення вад серця у новонароджених, яких не можна було транспортувати за кордон для проведення операції.

К.КУЗЬМА зазначила, що організація вирішила допомогти українським дітям через те, що має особистий досвід допомоги родині, дитина якої мала небезпечну для життя ваду серця.

Як зазначила С.АНДРЕ, “Український дар життя” реалізовує чотири програми: програма OpCURES передбачає постачання сучасного медичного обладнання та витратних матеріалів в Україну, де воно ефективно використовується для проведення операцій для дітей, які потребують хірургічного втручання. В рамках цієї програми “Український дар життя” також проводить переобладнання існуючих медичних приміщень, підвищує технологічні можливості, надаючи комп’ютери та діагностичне обладнання, забезпечуючи витратними матеріалами, включно з хірургічними інструментами, такими як хірургічні окуляри.

Реалізуючи програму OpCOT, організація забезпечує стажування та підвищення кваліфікації українських лікарів-кардіохірургів. Для цього встановлено контакти із 4 медичними навчальними інституціями у США, на базі яких проводиться спостереження та вивчення гострих випадків, ознайомлення українських лікарів з сучасним обладнанням, новітніми методами хірургії та післяопераційного догляду. Інші дві програми спрямовані на надання кардіо-допомоги дітям у США та дітям в Україні.