Споживачі сільгосптехніки виявляють значний інтерес до нового трактора малої потужності ХТЗ-3510, серійне виробництво якого налагоджене на Харківському тракторному заводі.

Як повідомив кореспонденту УНІАН заступник директора Торгового дому ВАТ “ХТЗ” Сергій КАРАБИЛО, це засвідчила, зокрема, XVIII Міжнародна агропромислова виставка-ярмарок “Агро-2006”, яка в червні проходила у Києві в національному комплексі “Експоцентр України”. За його словами, експозицію ХТЗ відвідала велика кількість фахівців та потенційних замовників, які безпосередньо могли ознайомитися з багатьма зразками нової техніки ХТЗ.

“Без сумніву, трактор ХТЗ-3510 затребуваний, і це дає підстави говорити про перспективність цієї моделі”, - сказав С.КАРАБИЛО.

Відео дня

На його думку, цей трактор може стати ефективним знаряддям для роботи в фермерських господарствах, які потребують зручної і продуктивної техніки в сучасних сільськогосподарських технологіях. С.КАРАБИЛО повідомив, що кілька машин були куплені прямо на виставці, і зараз фахівці Торгового дому працюють над укладанням контрактів на поставки цих тракторів.

Як повідомляв УНІАН, ВАТ “Харківський тракторний завод” на виставці “Агро-2006” продемонстрував ряд тракторів нового покоління. Продукція підприємства  - на стендах і в натурних зразках -  була представлена широким модельним рядом машин – від потужних  колісних і гусеничних тракторів загального призначення класу 3-5 тонн  - до тракторів малої потужності, навантажувачів та інших сільськогосподарських машин спеціального призначення.

Цього року в експозиції Торгового дому ВАТ “ХТЗ”, який представляв продукцію заводу на виставці в Києві – був продемонстрований, зокрема, колісний трактор загального призначення ХТЗ-17222 з двигуном ЯМЗ-236Д-3 потужністю 175 к.с., обладнаний одномісною кабіною, а також універсальний колісний орно-просапний трактор ХТЗ-16333 з двигуном КамАЗ-740.180. ХТЗ-16333 обладнаний максимально захищеною склом кабіною та поворотним пультом керування і належить до сучасних машин, на яких створені комфортні умови для обслуговування.

Для потреб фермерських господарств і роботи на невеликих полях завод запропонував колісні трактори малої потужності: ХТЗ-3510 та ХТЗ-1611. Ці машини можуть використовуватися для механізації трудомістких робіт як на селі, так і в міських комунальних господарствах, у промисловому виробництві, при транспортування різних вантажів у причепах та напівпричепах вантажопідйомністю до 2 т. Трактори цього сімейства екологічно безпечні, відповідають стандартам якості, мають поліпшені умови праці тракториста. Вони прості в обслуговуванні, невибагливі до якості палива і масел, які застосовуються в них, до них підходять запчастини і комплектуючі як вітчизняного, так і іноземного виробництва, відзначив конструктор. ХТЗ-3510 та ХТЗ-1611 агрегатуються з усім шлейфом навісних та причіпних машин і знарядь для тракторів тягового класу 0,6.

Крім названої техніки, на виставці був представлений колісний трактор ХТЗ-18040, а також фронтальний навантажувач Т-156М.

Вся продемонстрована на виставці техніка розроблена для використання в сучасних високотехнічних енергозберігаючих технологіях.