За матеріалами Управління служби безпеки України судами Харківської області винесено низку рішень про притягнення до адміністративної відповідальності осіб, котрі, знаходячись на державній службі, скоїли діяння, відповідальність за які передбачена Законом України “Про боротьбу з корупцією”.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-центрі УСБУ,  минулого тижня судами області винесені такі рішення:

Лозівським міськрайонним судом визнано винними в скоєнні адміністративних правопорушень корупційного характеру трьох співробітників однієї з районних рад Харківської області. Державні службовці, умисно не створюючи конкурентного середовища під час проведення тендеру, надали незаконні переваги учаснику торгів громадянину України при закупівлі квартири (за рахунок бюджетних коштів) для забезпечення житлом пільгових категорій громадян.

Відео дня

В іншому випадку, Дергачівським районним судом за скоєння правопорушення корупційного характеру притягнуто до відповідальності  двох співробітників однієї з сільських рад Золочівського району, які своєчасно не надали до податкових органів інформацію щодо своїх доходів за 2005 рік.

Балакліївським районним судом притягнуто до адміністративної відповідальності голову сільської ради, який у процесі виконання своїх службових обов’язків грубо порушив Закон України “Про боротьбу з корупцією” - навмисно не надав відповідь на офіційний запит УСБУ в Харківській області, перешкоджаючи правоохоронному органу у виконанні законних функцій.

Балакліївським районним судом також визнано винним у скоєнні правопорушення корупційного характеру співробітника відділу охорони однієї виправних колоній Управління Державного департаменту  України з питань виконання покарань в Харківській області. Зловживаючи своїм службовим становищем, він незаконно за грошову винагороду надавав засудженим послуги у вигляді передачі останнім речей для особистого користування.

Тим же судом визнано винним у скоєнні правопорушення корупційного характеру міського голову одного з міст Харківської області, який під час оформлення документів на допуск до державної таємниці приховав факти свого притягнення до кримінальної відповідальності.