Міжнародна благодійна установа “Центр національного відродження ім. С.Бандери” започатковує грантову програму “Правда про УПА”.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив директор Центру Олександр СИЧ. За його словами, метою програми є поширення правдивої інформації про національно-визвольну боротьбу ОУН-УПА та сприяння визнанню цієї боротьби на державному рівні.

Як сказав О.СИЧ, програмою передбачено надання часткової фінансової підтримки громадським організаціям, ініціативним групам, окремим особам на виконання проектів, тематика яких повинна передбачати поширення об’єктивної інформації про діяльність ОУН-УПА, розвінчування негативних міфів щодо національно-визвольної боротьби. “Допомога надаватиметься всім тим, хто може організувати процес правдивого інформування про діяльність Української повстанської армії”, - сказав він.

Відео дня

О.СИЧ підкреслив, що перевага надаватиметься пропозиціям, що передбачають діяльність у східних та центральних областях України. “Мова йде про поширення інформації у ЗМІ, у навчальних закладах через візуальні заходи – листівки, плакати, брошурки та інше”, - додав він.

Директор Центру повідомив, що для отримання гранту претенденти повинні надіслати поштою заявку і супровідні документи у визначеній формі. Фінансовий фонд програми формується ыз власних коштів Центру та залучення коштів українських меценатів і становить на цей рік 100 тис. грн.

О.СИЧ зауважив, що розширена інформація про умови конкурсу знаходиться на сайті: www.ukrnationalism.org.ua

Він також повідомив, що до складу експертної комісії входять останній командувач УПА Василь КУК, директор Львівського відділення Інституту археології імені М.Грушевського НАН України Ярослав ДАШКЕВИЧ, голова Проводу ОУН Андрій ГАЙДАМАХА і представники організаторів та спонсорів програми.