Дергачівський районний суд Харківської області виніс вирок про позбавлення волі на п’ять років із випробувальним терміном у три роки 32-річного громадянина України за спробу контрабанди канабісу.

Як повідомили УНІАН у прес-центрі СБУ, кримінальну справу розслідував слідчий відділ Управління СБУ в Харківській області.

Контрабандиста затримали співробітники УСБУ спільно із працівниками Магістральної митниці у січні 2006 року в ході відпрацювання оперативної інформації у зоні дії митного посту «Харків-Пасажирський» у потягу «Миколаїв–Москва». З метою вивезення наркотиків він обладнав спеціальну схованку в купе залізничного вагону, заявивши при проходженні митного контролю про відсутність у нього заборонених до переміщення через державний кордон України речей. Під час митного догляду партію наркотику, яку зловмисник планував збути за кордоном, було вилучено.

Відео дня

Контрабандиста визнано винним в скоєнні злочинів, передбачених ч.2 ст.305, ч.1 ст.309 Кримінального кодексу України (контрабанда наркотиків, незаконне придбання, зберігання, пересилка або збут наркотичних речовин).

Суд також розглянув матеріали іншої кримінальної справи щодо контрабанди наркотиків, розслідуваної слідчим відділом УСБУ.

На початку 2006 року правоохоронці на митному посту «Козача Лопань» затримали громадянина України, який у потягу «Маріуполь–Москва» намагався контрабандою перемістити через державний кордон України партію канабісу, а також 100 капсул отруйного лікарського засобу «Трамадол».

Дергачівським районним судом Харківської області зловмисника засуджено за скоєння злочинів, передбачених ч.2 ст.305, ч.2 ст.201 Кримінального кодексу України також до 5 років позбавлення волі з випробувальним терміном у три роки.

Управлінням СБУ готуються до реалізації та передачі до суду інші матеріали по лінії протидії контрабанді наркотичних речовин.