Ініціативна група інвесторів довгобуду на Святошинській площі,1 вимагає від київської влади допомогти у добудові житла. Про це сьогодні під час прес-конференції в УНІАН заявив голова ВО “Коаліція учасників Помаранчевої революції” (КУПР) Сергій МЕЛЬНИЧЕНКО.

За його словами, зараз ще є час вирішити це питання, тому що зволікання із добудовою 4-ї та 5-ї секцій будинку на Святошинській площі,1 може призвести до ситуації, яка нагадуватиме скандал з “Еліта-Центр”.

“Без житла можуть залишитися 147 сімей, які інвестували це будівництво ще у 2000 році”, - сказав С.МЕЛЬНИЧЕНКО.

Відео дня

На його думку, “дозвільна документація на добудову будинку не видається у зв’язку з тим, що певні чиновники зацікавлені в тому, щоб штучно довести забудовника - МЖК «Академмістечко» - до банкрутства і заново продати квартири в недобудованому об`єкті”.

Представник МЖК «Академмістечко» Наталя ЛИЧ повідомила, що з 1997 року, коли відновилось будівництво будинку, який почали зводити ще на початку 1990-х, і до 2000 року проблем із дозволом на будівництво не було. “Вони почались після того, коли МЖК «Академмістечко» уклало угоду про спільну участь у будівництві з “Житлоінвест-УКБ”, - заявила Н.ЛИЧ. За її словами, саме ця організація, а точніше структура утворена після її реорганізації у 2004 році – ДГО “Житло-Інвест”, стане правонаступником недобудованого об’єкту.

Н.ЛИЧ також заявляє про те, що “Житлоінвест-УКБ” заборгувало МЖК «Академмістечко» біля 50 млн. грн. “Ще у 2002 році наші партнери не розрахувались з нами за отримані, згідно угоди, квартири у збудованій частині будинку. За цінами 2002 року ця сума складала близько 17 млн. грн, але зараз, з урахуванням інфляції вона має становити приблизно 50 млн. грн.”, - повідомила Н.ЛИЧ.

За словами представника інвесторів Ірини ФІЛІС, “в разі доведення МЖК «Академмістечко» до банкрутства новий власних недобудованого будинку продасть житло це житло ішним людям за ринковою вартістю. Навіть якщо нам повернуть вкладені, ще у 200 році, гроші, то зараз за них ми не зможемо придбати навіть однокімнатної квартири”, - додала І.ФІЛІС. За її словами, “багато сімей інвесторів, чекаючи на житло, мешкають у жахливих умовах”.

Як зазначив С.МЕЛЬНИЧЕНКО, “ошукані вкладники із Святошинської площі звернулись за допомогою до коаліції учасників помаранчевої революції, оскільки дійшли до відчаю в намаганні отримати інвестоване житло. Ми ознайомились із житловими умовами більшості вкладників. Це незаможні люди, багато з них в очікуванні завершення будівництва мешкає у найманих квартирах. Багатії би плюнули на довгобуд і забрали свої гроші. Біда в тому, що ціни на квартири зросли втричі і сум, інвестованих багато років тому, сьогодні не вистачить для купівлі найдешевшого житла в столиці», - сказав він.

С.МЕЛЬНИЧЕНКО висловив сподівання, що Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ зможе допомогти інвесторам у вирішенні їхньої проблеми.

Як відомо, 21 червня Л.ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ доручив своєму новому заступнику Володимиру Головачу створити і очолити робочу групу, якій доручено зібрати повну інформацію про проблему об`єкту на Святошинскій пл., 1.