Адвокат Олег МУСІЄНКО, який представляє інтереси мешканців села Ясногородка Макарівського району Київської області, просить Президента України Віктора ЮЩЕНКА захистити людей від незаконного виселення з їх помешкань.

Як передає кореспондент УНІАН, про це він заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

О.МУСІЄНКО повідомив, що в с. Ясногородка 20 сімей, а це близько 60 людей, скоро можуть бути виселені з квартир, в яких вони проживають вже 30 років, і залишитись просто неба. Люди проживають в будинках, що розташовані в рекреаційній зоні та належать цілісному майновому комплексу “Лісова казка”. До 1987 р. база відпочинку „Лісова казка”, де мають прописку пенсіонери, ветерани війни, репресовані радянської владою, їхні діти та онуки, належала об’єднанню „Воркута-вугілля”, де працювали ці люди. Після Чорнобильської катастрофи база закрилася, а у 1992 р. майновий комплекс та 17,5 га його території незаконно, як стверджує адвокат, викупило ТОВ „Емос”.

Відео дня

Адвокат зазначив, що квартири були надані громадянам об’єднанням “Воркутвугілля” згідно з рішенням Макарівської районної ради. До цього часу ордери на житло наявні у всіх мешканців та є чинними, підкреслив О.МУСІЄНКО.

О.МУСІЄНКО зазначив, що сумнівна оборудка, а саме: купівля-продаж цілісного майнового комплексу “Лісова казка” була оформлена “неналежним та незаконним договором купівлі-продажу №1214, який не відповідає вимогам закону щодо форми договорів даного виду та Акту прийому-передачі”. Крім того, в порушення вимог закону, оригіналу цього договору, який нібито складався у 4-х примірниках, взагалі не існує ні у покупця, ні у продавця, а на момент укладання він не був нотаріально засвідчений.

Адвокат зазначив також, що прокурору Київської області та судам достовірно відомо про відсутність на цей час оригіналу договору купівлі-продажу, що підтверджують матеріали цивільних справ. Відомості щодо приватизації “Лісової казки” відсутні також в установах Фонду держмайна, заявляє О.МУСІЄНКО.

Більше того, за інформацією О.МУСІЄНКА, у 1999 р. Шевченківським судом Києва Установчий договір та Статут ТОВ “Емос” були визнані недійсними у судовому порядку і цим же рішенням було ухвалено визнати недійсним свідоцтво про держреєстрацію цього товариства. Але, як стверджує адвокат, “через підкуп суддів та посадових осіб “Емос” добилося отримання свідоцтва на право власності майновим комплексом”.

О.МУСІЄНКО повідомив, що в травні цього року він звертався з листом-заявою до Генеральної прокурати про порушення кримінальної справи за фактом незаконного заволодіння державною власністю. “В документі також ставилось питання не тільки щодо притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб ТОВ “Емос”, а й щодо порушення кримінальної справ за фактом ухвалення завідомо неправосудних судових рішень судами Київської області, в т.ч. і Апеляційним судом області, які за великі гроші ухвалили цілу низку завідомо неправосудних рішень”, - підкреслив адвокат. Але заява у Генпрокуратурі не була розглянута, а перенаправлена до прокуратури області, звідки О.МУСІЄНКО отримав “відписку”, що “не надано довіреність від довірителів”.

“Вчора я направив заяву безпосередньо Президенту України... про порушення кримінальної справи. В цьому зверненні повідомляю, що вдруге на підставі статей 1,3,8,19, 40,102,106 Конституції України звертаютьсь до вас як до гаранта територіальної цілісності, додержання Конституції, прав і свобод громадян за захистом конституційних прав і свобод мешканців села Ясногородка”, - повідомив О.МУСІЄНКО.

Він зазначив, що добиватиметься захисту мешканців, повернення зазначених земель у законну власність держави, і в разі необхідності звертатиметься до Європейського суду з прав людини.