Вироком апеляційного суду Харківської області п’ятьох мешканців  Ізюмського району віком від 16 до 24 років засуджено на термін від 5 до 15 років за скоєння низки тяжких злочинів.

Як повідомив кореспонденту УНІАН старший прокурор відділу прокуратури Харківської області Володимир ФІЛІМОНОВ, в одну з вересневих ночей 2003 р. один із засуджених, якому на той час уже виповнилось 18 років, повертався з компанією з Донецької області додому. По дорозі підібрали незнайому молоду жінку, яка була вже напідпитку і просила підвезти. Прибувши до села пізно вночі, вирішили „обмити” зустріч, покликавши ще двох односельців.

Під час випивки троє  молодиків, побивши  жінку кулаками, аби та потім не пручалася,  зґвалтували потерпілу. Але побоюючись  викриття скоєного ними злочину, спільники вирішили умисно вбити жінку. Ще до схід сонця під надуманим приводом провести  до шляху вони повели її до болота, де задушили шнурком і кинули у яму з водою. А щоб остаточно, як вони вважали, сховати кінці в воду, один із ґвалтівників кинув на жертву шматки шлакоблоку.

Відео дня

За даними прокурора, у липні 2005 р. один з цієї компанії знову вчинив злочин, здійснивши розбійний напад з проникненням у житло та умисно вбивши жінку похилого віку в її оселі. Він завдав їй 13 смертельних ударів лопатою, в тому числі в голову. Мета була одна – знайти гроші з двома іншими спільниками, теж односельцями, у тому числі з восьмикласником. Не знайшовши жадані гроші у пенсіонерки, злочинці втекли з місця скоєння злочину.

Іншого нападника, 24-річного К., який має шестирічну дитину, зазначив повідомив прокурор, засуджено до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна. Його взято під варту безпосередньо в залі суду. А неповнолітнього  учасника цього злочину, враховуючи його щире каяття та  клопотання мешканців села, засуджено до 5 років позбавлення волі з іспитовим строком два роки.