22 червня в Інформаційному агентстві УНІАН (вул. Хрещатик, 4) відбудеться прес-конференція на тему: „Ветеранів виганяють з їхніх домівок. Хто є власником 15 гектарів рекреаційної землі в Ясногородському лісі?”

На прес-конференції піде мова про конфлікт між простими людьми, які по 30 років прожили у селі Ясногородка Макарівського району Київщини, і бізнесменами, які намагаються привласнити їхнє житло і виселити законних мешканців на вулицю.

Відео дня

На одному боці – 20 сімей з 60 осіб, серед яких, зокрема, багаторічний політв’язень радянських таборів Орест Васкул, котрого Президент Ющенко нагородив орденом „За заслуги перед Україною”, на іншому – ТОВ „Емос”, яке ось вже 14 (!) років намагається вигнати людей з їхніх домівок, прокуратура і суд Макарівського району.

До 1987 р. база відпочинку „Лісова казка”, де мають прописку пенсіонери, ветерани війни, репресовані радянської владою, їхні діти та онуки, належала об’єднанню „Воркута-вугілля”, де працювали ці люди. Після Чорнобильської катастрофи база закрилася, а у 1992 р. її території незаконно, як вважають мешканці, викупило ТОВ „Емос”. Суди тривають. Зрозуміло, що у справі замішані великі гроші.

У прес-конференції візьмуть участь представник мешканців „Лісової казки” Орест Васкул і адвокат Олег Мусієнко.

Початок о 13:00.

Контакт: 8(066)748-66-13 Олена Білозерська