Краснокутський район на сьогодні є лідером щодо реалізації в Харківській області соціальних проектів.

Як передає кореспондент УНІАН, про це було повідомлено на нараді  в облдержадміністрації під час обговорення результатів упровадження мікропроектів Українського фонду соціальних інвестицій.

За даними заступника голови облдержадміністрації Василя ТРЕТЕЦЬКОГО, в 2006 р. УФСІ запропонував для реалізації в Харківській області 37 мікропроектів з інноваційних соціальних послуг загальною вартістю близько 19 млн. грн. Для отримання цих коштів і успішної реалізації проектів 20% цієї суми повинні самостійно або з допомогою спонсорів профінансувати органи місцевої влади.

Відео дня

Проте, відзначив В.ТРЕТЕЦЬКИЙ, на Харківщині склалася несприятлива ситуація з упровадження мікропроектів УФСІ  -  з 37 успішно реалізуються лише 11 мікропроектів.

За його даними, найкращих результатів досягли в Краснокутському районі, де завдяки залученню власних коштів у розмірі 500 тис. грн. на вирішення соціальних програм було отримано з УФСІ близько 5 млн. грн.

На нараді пролунала критика на адресу керівництва Чугуєва, де на реалізацію соціальних програм від УФСІ планувалося отримати 1,5 млн. грн. Ці кошти не були отримані, оскільки керівники міста не змогли залучити для фінансування мікропроектів 300 тис. грн.