Італійські інвестори планують вкласти у розвиток харківського аеропорту близько 100 млн. євро.

Як повідомили кореспонденту УНІВН у прес-службі облдержадміністрації, про це поінформував начальник обласного управління зовнішньоекономічних зв`язків та євроінтеграції Віктор КОВАЛЕНКО.

За його словами, планується, що 24 млн. грн. італійці інвестують у будівництво нового терміналу і ще 14 млн. грн..- в ремонт будівель аеропорту. 62 млн. євро іноземні інвестори збираються витратити на будівництво нової злітно-посадкової смуги та установку сучасного радіолокаційного устаткування.

Відео дня

В.КОВАЛЕНКО назвав цей проект найперспективнішим за 3 роки пошуку інвесторів для аеропорту. За два тижні італійські підприємці збираються відвідати Харків, щоб детально обговорити перспективи співпраці, повідомив керівник управління.

Як повідомляв УНІАН, місцеве авіаційне комунальне підприємство “Міжнародний аеропорт Харків” на початку  2006 р. оприлюднило проект реконструкції аеропорту, згідно з яким у ремонт аеродрому планується вкласти близько 15 млн. грн., у будівництво нового пасажирського терміналу –  28 млн. грн.