25 червня у Києві на Хрещатику відбудеться Хресна хода, присвячена 5-й річниці відвідання України Папою Римським Іоанном Павлом ІІ.

Про це сьогодні на прес-конференції в УНІАН повідомив глава Української греко-католицької церкви Любомир ГУЗАР.

За його словами, це один зі святкових заходів, що відбудуться в Україні у рамках відзначення 5-ї річниці візиту понтифіка.

Відео дня

Організатори хресної ходи очікують, що у ній візьмуть участь і високоповажні гості. Після завершення ходи заплановане урочисте Благословення для гостей і прочан, повідомив Л.ГУЗАР.

За його словами, 25 червня відбудеться літургія у Церкві Святого Василя у Києві, а 27 червня – у Церкві Святої Софії у Римі.

Він зазначив, що на урочистості запрошено представників усіх українських церков.

Святкування річниці візиту Іоанна Павла II розпочнеться 23 червня у Національній філармонії України. Як повідомив на прес-конференції режисер заходу Василь ВОВКУН, у ньому очікується участь Президента України Віктора ЮЩЕНКА.

За словами В.ВОВКУНА, у фойє філармонії буде розгорнута велика виставка робіт фотохудожника Василя ПИЛИП’ЮКА, який відстежував весь візит Папи Римського в Україну 5 років тому. Також, за словами режисера, народний депутат України Ігор ОСТАШ презентуватиме книгу “Папа й Україна”.

У свою чергу глава УГКЦ на запитання журналістів, як він оцінює сьогоднішню політичну ситуацію в Україні, відповів що у справах політики він є лише “глядачем”. Водночас він додав: “Що я бажав би як громадянин – щоб була розв’язка, яка б чим швидше дала нам нормальне життя, щоб ми не переживали такого напруження”.

На запитання, яким чином в Україні можна подолати міжконфесійні протиріччя, кардинал зазначив: “Усунути протистояння є цілком можливим, якщо ми цього бажаємо”. Натомість, за його словами, спостерігається “замале бажання справжньої єдності”.