Коаліційна більшість депутатів Деснянської районної ради Києва на засіданні сесії 15 червня має намір ініціювати переобрання голови ради Юрія ЗАХАРИЧЕВА, обраного 26 квітня.

Про це повідомив депутат Деснянської райради Києва Віктор ХОДАКОВСЬКИЙ сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Ми повернемося до цього питання, обгрунтуємо його (Ю.ЗАХАРИЧЕВА) ставлення до повноважень голови ради і скасуємо попереднє рішення про його обрання», - сказав В.ХОДАКОВСЬКИЙ. Він уточнив, що більшість обговорить можливі кандидатури на цю посаду тільки після скасування рішення про обрання головою Ю.ЗАХАРИЧЕВА.

Відео дня

На думку ще одного депутата райради Анатолія ГУНЬКОВА, Ю.ЗАХАРИЧЕВ підмінив собою представницьку владу в районі. «Він блокує проведення сесії, в районі не відкрито депутатські приймальні», - аргументував він.

Тим часом, депутати не виключають, що Ю.ЗАХАРИЧЕВ намагатиметься блокувати проведення сесії 15 червня. «Зал буде закритий, і депутатів не пустять. Але ми знайдемо приміщення і проведемо цю сесію», - наголосив В.ХОДАКОВСЬКИЙ. За його словами, ініціативу обрання нового голови підтримує коаліційна більшість («Блок «Наша Україна», БЮТ, ГАК, Блок В.Кличка) у складі 42 депутатів. «Для ухвалення рішення необхідно 39 голосів», - додав депутат.

В.ХОДАКОВСЬКИЙ також повідомив, що депутати райради звернулися до СБУ і ГПУ для перевірки факту щодо отримання Ю.ЗАХАРИЧЕВИМ освіти. «Він (Ю.ЗАХАРИЧЕВ) має диплом, але не має освіти. А відповідно до законодавства, така людина не має права обіймати керівну посаду», - пояснив він.

Крім того, депутат вважає, що за «ігнорування ситуації в Деснянській райраді може бути поставлене питання про недовіру меру Києва Леоніду ЧЕРНОВЕЦЬКОМУ». «Якщо мер не звертає уваги на цю ситуацію, то він і сам повинен піти у відставку. Люди Блоку Черновецького в Деснянській райраді поводяться неадекватно. Незрозуміло – це політика, релігія чи що?», - сказав В.ХОДАКОВСЬКИЙ.

Як раніше повідомляв УНІАН, коаліційна більшість депутатів Деснянської районної ради Києва 5 червня виступила із заявою про бездіяльність новообраного голови ради Ю.ЗАХАРИЧЕВА (Блок Черновецького) і звернулася до Президента України Віктора ЮЩЕНКА з проханням не призначати його на посаду голови районної державної адміністрації.

Офіційне звернення до Президента підписали 42 з 76 депутатів Деснянської райради. Перше пленарне засідання сесії відбулося 26 квітня, на якому з двох кандидатів (від БЮТ і Блоку Леоніда Черновецького) був обраний Ю.ЗАХАРИЧЕВ. Сесія не була закрита, і її друге пленарне засідання було перенесене спочатку на 4 травня, потім на 11, 18, 25 травня, й далі на 1 і 8 червня.