У Києві 16 червня за ініціативою 20 політичних партій і громадських об`єднань відбудеться Всеукраїнська народна рада для здійснення прориву в пошуках альтернативних моделей розвитку України.

Про це повідомив представник Української народної партії Павло МОВЧАН сьогодні на прес-конференції в УНІАН.

«Причини, які спонукали нас скликати Всеукраїнську раду, полягають в тих реальних загрозах, які виникли для незалежності Української держави і української нації. Ми повинні рішуче протидіяти атакам проти держави», - сказав П.МОВЧАН.

Відео дня

У свою чергу, перший заступник голови Української народної партії Іван ЗАЄЦЬ серед загроз назвав парад надання російській мові статусу регіональної, а також загрозу європейському вибору України. «Це не мовний сепаратизм, а загроза розколу держави. За відсутності Конституційного суду, паралічі центральної влади, розперезалися місцеві органи самоврядування», - констатував він.

Представник оргкомітету з проведення Всеукраїнської народної ради Анатолій ПОГРІБНИЙ повідомив, що на форумі планується прийняти резолюцію, яка передбачатиме створення Координаційного штабу «Захистимо Україну». «Крім того, ми плануємо звернутися до Президента України із закликом використати всю повноту своїх повноважень. Ми також негативно сприймаємо політичну реформу МЕДВЕДЧУКА-МОРОЗА, яка перетягує владу на парламент. Це згубно для України, і ЮЩЕНКО повинен стати своєрідним українським Де Голем», - сказав він.

У свою чергу, ще один представник оргкомітету форуму Кирило СТЕЦЕНКО повідомив, що Всеукраїнська народна рада буде доповнена молодіжною частиною під назвою «Чорна рада». У цьому заході візьмуть участь українські виконавці.