Комітет виборців України констатує, що центральна влада не контролює ситуацію з проведення місцевих виборів у регіонах.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні на прес-конференції в УНІАН керівник КВУ Ігор ПОПОВ.

“Можна констатувати, що центральна влада не контролює ситуацію в регіонах, і ці вибори йдуть не за принципом верховенства права, а “по понятіям”, - сказав він.

Відео дня

І.ПОПОВ відзначив, що про це свідчить, зокрема, низка рішень місцевих судів щодо визнання результатів виборів недійсними, ухвалених на формальних підставах щодо порушень, які не могли істотно вплинути на результати.

Крім того, КВУ не виключає чергового зриву виборів міських голів Броварів, Черкас та Хмельницького, або визнання їх результатів недійсними. Підстави для цього, на думку КВУ, дає політична воля і наміри окремих кандидатів та об’єктивні проблеми при організації виборчого процесу.

Щодо організації проведення повторних виборів, то КВУ відзначає проблеми зі списками виборців, оскільки в них можуть бути не враховані неточності, виявлені під час голосування 26 березня. Крім того, КВУ висловлює занепокоєння щодо формування дільничних виборчих комісій, оскільки, за даними КВУ, в багатьох містах люди, які працювали у ДВК під час парламентських виборів, не хочуть продовжувати цю роботу, бо ще не отримали всю зарплату за попередні вибори