Державна програма розвитку виробництва вітчизняних малолітражних дизельних двигунів і силових установок для агропромислового комплексу дозволить створити на харківських підприємствах до 2009 року понад 2 тисячі нових робочих місць.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у прес-службі Харківської облдержадміністрації, про це заявив, виступаючи на обласному телебаченні, голова облдержадміністрації Арсен АВАКОВ. За словами губернатора, в реалізацію цієї масштабної програми буде вкладено понад 688 млн. грн. державних інвестицій, і в ній візьмуть участь ДП “Завод імені Малишева”, Харківське конструкторське бюро з двигунобудування та інші підприємства Харківщини.

Як повідомляв УНІАН, Державна програма розвитку виробництва вітчизняних малолітражних дизельних двигунів і силових і енергетичних установок для агропромислового комплексу на 2006-2010 роки була прийнята Кабінетом міністрів України 7 червня 2006 р. Програма виконуватиметься в два етапи. В найближчі три роки передбачається організувати виробництво малолітражних дизельних двигунів серії ДТ. На другому етапі (2009-2010 рр.) - створювати нові види конкурентоздатних малолітражних дизельних двигунів і розробляти на їх базі силові і енергетичні установки для АПК.

Відео дня