Вироком апеляційного суду Харківської області 26-річного харків’янина визнано винним у вбивстві свого батька та бабусі, а також у замаху на викрадення майна ще одного громадянина, поєднаного з насильством, та засуджено до 16 років позбавлення волі.  

Як повідомив кореспонденту УНІАН державний обвинувач прокуратури Харківської області Володимир ПОДОБАЙЛО, раніше, у лютому 2002 року, цей чоловік вже був засуджений за незаконне придбання та зберігання наркотиків, але вже за два місяці, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, разом з таким же приятелем з особливою зухвалістю побив громадянина.

Останній із злочинів був скоєний ним у березні 2004 року, коли, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, під час сварки з батьком, яка перейшла у бійку, завдав йому три смертельні удари кухонним ножем. Від численних ударів ножем у голову та шию померла й бабуся. З місця скоєння злочину убивця втік.

Відео дня

Суд погодився з пропозицією державного обвинувача щодо призначення  підсудному міри покарання у вигляді 15 років позбавлення волі. До цього строку повністю приєднано і не відбуту частину покарання, призначеного  йому за попереднім вироком суду у вигляді одного року позбавлення волі.

Цим же вироком повністю задоволено цивільний позов у справі про відшкодування  матеріальних збитків та моральної шкоди на суму 15,5 тис. грн., заподіяних злочинними діями підсудного, доньці та сестрі загиблих, повідомив прокурор.