Політрада обласного відділення Партії регіонів виступила із заявою, у якій засуджує реакцію і поведінку керівництва Харківської облдержадміністрації на рішення депутатів обласної ради, котрі висловили недовіру губернатору Арсену АВАКОВУ.

У заяві, переданій агентству УНІАН, вказується, що рішенням сесії облради темпи соціально-економічного розвитку Харківської області визнані незадовільними, а тому логічною була ухвала про недовіру голові облдержадміністрації. Автори заяви вважають, що таким чином була дана  “адекватна оцінка” діяльності губернатора, і результати голосування яскраво засвідчили це – за недовіру, як і за  визнання роботи А.АВАКОВА незадовільною, проголосувало 105 депутатів, тобто понад дві третини депутатського корпусу облради.

Політрада заявляє, що повністю підтримує дії фракції Партії регіонів щодо висловлення недовіри губернатору і засуджує “образливі заяви та звинувачення” на адресу  депутатів. “Поведінка і висловлювання керівництва Харківської облдержадміністрації на адресу депутатського корпусу є неприпустимими і несумісними зі статусом державного службовця”, - наголошують автори заяви.

Відео дня

Політрада доручила активу обласного відділення Партії регіонів і депутатам усіх рівнів від Партії регіонів роз’яснити громадськості позицію депутатів Харківської облради стосовно недовіри губернатору А.АВКОВУ.

Як повідомляв УНІАН, голова Харківської облдержадміністрації А.АВАКОВ не визнав результати голосування про недовіру до нього, яке, на його думку, пройшло із значними порушеннями. За його позовом, 5 червня Київський районний суд міста Харкова призупинив  дію рішення про недовіру губернатору. А.АВАКОВ також заявив, що Харківська обласна рада порушує законодавство і Конституцію України та ігнорує зауваження компетентних органів і судів. У зв’язку з цим губернатор попередив, що у Верховній раді може бути поставлене питання про розпуск Харківської облради.