УНІАН Альянс громадських активістів “Майдан” презентував брошуру «Усвідомлення вибору 2006: Інтерактивне співставлення очікувань виборців і обіцянок політичних сил».

Як повідомив на прес-конференції-презентації активіст “Майдану”, координатор проектів “Всесвіт” Віктор ГАРБАР, проект «Усвідомлення вибору 2006...» проводився в рамках Громадської кампанії “Усвідомлений вибір – 2006” за підтримки Міжнародного фонду “Відродження”.

“Наш проект не є політичним, він не спрямований на підсилення однієї політичної сили чи групи політичних сил, рівно як і на послаблення інших”, - сказав В.ГАРБАР.

Відео дня

Як передає кореспондент УНІАН, за його словами, завдання проекту полягає в налагодженні конструктивного суспільного діалогу між виборцями та політиками.

“Метою нашого проекту було роз’яснення електоральних очікувань виборців та співставлення з обіцянками політичних сил – учасників виборчої кампанії – напередодні виборів до ВР та місцевих рад”, - сказав В.ГАРБАР та додав: ”Натомість ми отримали результати, які можуть слугувати певним дороговказом як для політиків, так і для громадян”.

Він повідомив, що детальну інформацію про дослідження можна знайти на сайті www.maidan.org.ua

У свою чергу розробник методики дослідження суспільних інтересів проекту «УВ 2006» Віктор ПУШКАР повідомив, що у брошурі систематизовані результати дослідження суспільної думки, вивчення передвиборчих програм та анкетування регіональних осередків партій та блоків, що брали участь у виборах 26 березня 2006 року, з актуальних питань розвитку українського суспільства.

За його словами, протягом півтора місяців було проведено опитування громадян в 10 регіонах, де респонденти оцінювали за п`ятибальною шкалою важливість для них відповідей на 12 питань загальнонаціонального списку та 12 питань регіонального списків. Одночасно з опитуванням громадян такі анкети отримали сотні політиків в 10 регіонах з цими питаннями, де вони з обох списків обирали п`ять питань, що є найбільш важливими для виборців, і дали відповіді на обрані питання.

В.ПУШКАР повідомив, що перше місце в рейтингу досяжності зайняв “Український народний Блок Костенка і Плюща”. Друге місце – Блок Юлії Тимошенко. Третє розділили блок "Наша Україна" та "Опозиційний блок "Не Так!".

Довідка УНІАН. Альянс „Майдан” – це об’єднання громадянських активістів, громадських та правозахисних організацій з метою координації зусиль з моніторингу, активного захисту та розширення конституційних прав, зміцнення громадянського суспільства в Україні та його впливу на розвиток країни.