Обґрунтовано спокійну реакцію викликало в Україні повідомлення про 7-ме місце, що зайняла Тіна Кароль на афінському "Евробаченні". Пересічні глядачі ще не забули про перемогу Руслани, а професіонали музичного бізнесу ніколи всерйоз цей конкурс не сприймали. Недовіру лише підсилила перемога фінської групи "Lordі", яку сприйняли, як протест глядачів проти  формату телевізійного конкурсу, який трошки набрид. Тим значніше на такому тлі виглядає тріумф, що Україні принесло участь у Фестивалі відеомузики "Euro Vіdeo Grand-Prіx 2006", уже неофіційно названий "чепіонатом Європи по кліпмейкерству". Конкурс, фінал якого відбувся 3 червня в албанському Тирані, патронируеться авторитетними організаціями, що працюють в  області захисту авторських прав і розвитку музичної індустрії. Тому його переможець може розраховувати не тільки на увагу публіки, але і на вигідні пропозиції від рекордингових компаній і дистрибьюторів. Усе це, а також грошовий приз у 15 000 євро, тепер очікує молоду українську оперну співачку Олену Гребенюк.

 Участь у "Euro Vіdeo Grand-Prіx 2006"  прийняли представники 30 країн. Для  відбору  учасника з України організатори конкурсу звернулися до телеканала М1. Переглянувши базу вітчизняних кліпів, що збирається на каналі вже 5 років, його керівники прийняли рішення заявити на "Euro Vіdeo"  кліп Олени Гребенюк  "Le Forze del Destіno / Сили долі", знятий Євгенієм Тимохіним і Олексієм Хорошко на арію з опери "Мефистофель"  Арриго Бойто.

Генеральний продюсер М1 Валентин Коваль:

Відео дня

 “На конкурс потрібно їхати не для участі, а для перемоги. Кліп Олени нам показався максимально фестивальним: він якісний з погляду  відео, він унікальний з погляду  звуку. Він повинний був звернути на себе увага, оскільки виділяється на тлі безлічі поп-проектів. Це попса, але з поважним відношенням до класичної основи. "

 Вибравши досить незвичайне місце проведення конкурсу - столицю Албанії - його організатори в іншому постаралися додати події максимально професійний характер. Наприклад, на відміну від "Евробачення", учасників і переможців "Euro Vіdeo" вибирали музичні експерти, що обумовило високий творчий рівень конкурсантів.

Олена Гребенюк, представниця України на "Euro Vіdeo Grand-Prіx 2006":

"Багато хто з    людей, що приїхали в Тирану, до цього побували  в Афінах. В один голос вони говорили, що "Евробачення" у порівнянні з "Euro Vіdeo" виглядає конкурсом самодіяльності."

 Підтвердженням  слів про високий рівень конкуренції на Фестивалі відеомузики став провал Діми Білана. Вже добре відомого в Європі російський співака, що зайняв на "Евробаченні" 2-і місце і      фаворита, що приїхав до Тирану в якості, професіонала журі залишило без нагород. Набравши однакову кількість балів, перше місце поділили Олена Гребенюк і представник Чехії Рейнхольд Билгери (Reіnhold Bіlgerі). Але, як помітила сама Олена, ця перемога є перемогою всього українського шоу-бізнесу. Адже в її основі лежить праця багатьох вітчизняних фахівців, причетних до запису треку, зйомці кліпу і гідної його презентації на європейському рівні.

Повтор прямої трансляції фестивалю  9 червня о 17.30 та 12 червня о 12.00

 

З питань акредитації звертайтесь

Брязгун Марина

8 050 387 87 88